Šta znači ARV?
Šta znači ARV?

Video: Šta znači ARV?

Video: Šta znači ARV?
Video: atv Canlı Yayın 2024, Juli
Anonim

ARV u nekretninama je kratak za vrijednost nakon popravka ili procjenu vrijednosti imovine nakon što su svi popravci i nadogradnje dovršeni.

Slično se može zapitati, šta znače slova ARV -ovi?

ARV štandovi za Antiretrovirusna sredstva i ART štandovi za antiretrovirusno liječenje. Oba se odnose na isti lijek koji se koristi za liječenje HIV-a.

Drugo, koja je razlika između umjetnosti i ARV -a? ART su lekovi koji leče HIV. Lijekovi ne ubijaju niti liječe virus. Kad je virus je usporen, dakle je HIV bolest. Antiretrovirusni droge se nazivaju ARV.

Imajući ovo na umu, što su ARV -ovi?

ART je skraćenica za antiretrovirusni liječenje. Naziva se i kombinovana terapija ili tretman HIV-a. Šta su ARV -ovi ?? Lijekovi protiv HIV -a nazivaju se antiretrovirusni lijekovi ( ARV -ovi ) jer je HIV vrsta virusa koja se naziva retrovirus.

Da li je ARV besplatan?

nacionalni antiretrovirusni terapijski program, koji počinje 2002. godine i progresivno se širi širom zemlje. Liječenje je osigurano besplatno u javnom sektoru. To je zauzvrat potaknulo potražnju za dobrovoljnim savjetovanjem i testiranjem na HIV. antiretrovirusno liječenje 1996.

Preporučuje se: