Mogu li dobiti nove naočare sa isteklim receptom?
Mogu li dobiti nove naočare sa isteklim receptom?

Video: Mogu li dobiti nove naočare sa isteklim receptom?

Video: Mogu li dobiti nove naočare sa isteklim receptom?
Video: Kako najefikasnije očistiti naočare 👀👓🕶️👓 2024, Juli
Anonim

Ne, ne možete koristiti an istekao naočare recept to kupiti nove naočare . Razlog za to je jednostavan: naše oči se mijenjaju kako starimo, a recept od prije nekoliko godina možda više ne jamči jasnu viziju. Možda nećete shvatiti koliko vam se vid pogoršao od posljednjeg očnog pregleda.

Slijedom toga, možete li koristiti recept za naočare kojima je istekao rok trajanja?

The recept će važi samo za određeno vrijeme; isteka recepta za naočare razdoblja se razlikuju, ali su obično jedan do dve godine. The isteka datum je posljednji dan na koji ste na recept legalno koristiti od strane optičkih radnji i laboratorija za izradu čaše ili obezbediti kontaktna sočiva.

koliko dugo vrijedi recept za naočare? jedna godina

Osim ovoga, da li mi treba novi recept za naočare?

You Still Need a Recept za naočare Iako kupujete putem interneta, to ćete učiniti potreba a validan recept za naočare - obično ne više od godinu dana - po narudžbi. Vaš lekar je po zakonu obavezan da vam da kopiju vašeg recept nakon ispita, tako da možete dobiti svoj čaše bilo gdje.

Mogu li dobiti nove naočare bez pregleda očiju?

Vi mogu kupiti naočare od internetskih prodavača za koje nije potreban oko ovjera ljekara na recept. Od kada test se sam primjenjuje (ne izvodi ga liječnik), rezultati nisu recepti. Međutim, ti can koristiti EGN -ove za naručite naočare online.

Preporučuje se: