Kako se proizvodi RhoGAM?
Kako se proizvodi RhoGAM?

Video: Kako se proizvodi RhoGAM?

Video: Kako se proizvodi RhoGAM?
Video: Cocaine production in Colombia 2024, Juli
Anonim

RhoGAM je sterilisana otopina napravljeno iz ljudske krvi koja sadrži vrlo malu količinu Rh-pozitivnih proteina. Ovi proteini sprečavaju vaš imuni sistem da stvara trajna antitela na Rh-pozitivnu krv. RhoGAM daje se kao injekcija (injekcija).

Jednostavno, kako nastaje Rh imuni globulin?

RHo (D) imunoglobulina je napravljeno iz ljudske plazme (dio krvi) koja može sadržavati viruse i druge uzročnike infekcije. Donirana plazma se testira i tretira kako bi se smanjio rizik da ona sadrži infektivne agense, ali još uvijek postoji mala mogućnost da bi mogla prenijeti bolest.

Isto tako, da li je RhoGAM krvni proizvod? Tamo je RhoGAM (što je samo jedan brend od nekoliko) dolazi. Jedinjenje nalik vakcini, takođe poznato kao Rh-imuni globulin, je proizvod od krvi to može spriječiti vaš imunološki sistem da napadne Rh-pozitivne ćelije.

Odakle onda dolazi snimak RhoGAM -a?

RhoGAM je rastvor antitela prikupljen od davalaca plazme. Vaš doktor je propisivanje RhoGAM jer ste Rh-negativni. Tokom trudnoće, to je normalno da mala količina bebine krvi uđe u vaš krvotok.

Šta je RhoGAM kada i zašto se koristi?

RhoGAM je sterilizirana otopina napravljena od ljudske krvi. RhoGAM je korišteno kako bi se spriječio imunološki odgovor na Rh pozitivnu krv kod osoba s Rh negativnom krvnom grupom. Ovaj lijek također može biti korišteno u liječenju imunološke trombocitopenične purpure (ITP).

Preporučuje se: