Šta su ga Odinova dva oka naučila ili videla?
Šta su ga Odinova dva oka naučila ili videla?

Video: Šta su ga Odinova dva oka naučila ili videla?

Video: Šta su ga Odinova dva oka naučila ili videla?
Video: ПОБОЛТЕМ !?🙂ПРОСТО СОСКУЧИЛАСЬ ПО ВАМ 💕🌺🌞 2024, Jun
Anonim

Odin staviti njegov ruke do njegov jarko plava oči . One dva oka su gledala širom svijeta iz njegov visoki tron u sjajnom gradu bogova. Oči su ga naučile šta bio dobro i lepo. Šta bio zlo i ruzno.

Od toga, šta je mimir tražio od Odina kao žrtvu?

Odin tražio piće i Mimir je to odgovorio Odin mora žrtvovati oko za piće. Odin izvadio svoje oko, ispustio ga u bunar i bilo mu je dozvoljeno da pije iz voda kosmičkog znanja.

Osim gore navedenog, šta Odinu daje hrabrost da nastavi nakon što je popio iz bunara? Odin je pio rog pun vode iz Mimirovog dobro . Nakon što je popio , on kleknuo i posmatrao mirnu površinu vode u unutrašnjosti dobro . Imao je vidio tugu i tragediju, kao dobro radost koju je Mimir obećao. To bilo je to slavno obećanje dao njega hrabrost da odeš uključeno.

U vezi s tim, kako je Odin izgubio oči moralna lekcija?

Odinovo oko taloži se na dnu Mimirova zdenca kao podsjetnik na Odin's velika žrtva. Moralno priče: Ova mitologija (norveški) govori o tome da ste nesebični za veće dobro. Bog je odlučio žrtvovati njegovo oko za dobrobit svih.

Kako vam Odin koji je izgubio oko pomaže da shvatite svoj svijet, hoće li vam se život promijeniti u odnosu na ono što ste naučili?

The lekcija naučio from the izgubljeno od Thorova oca, Odinovo oko je bilo to to dobiti nešto vrijedno, moramo izgubiti nešto vrijedno. Da moj život se promenio od onoga što imam naučio . Ta žrtva radi ne dolazi lako. To mora biti nešto vredno.

Preporučuje se: